Barendrecht heeft een psycholance nodig!

PsycholanceBarendrecht | De politie heeft het in Barendrecht steeds drukker met meldingen over verwarde personen. Het CDA heeft eind 2015 al aandacht gevraagd voor dit zeer snel groeiende probleem.

Het aantal meldingen in Barendrecht is in Barendrecht namelijk over de periode van 2011 t/m 2015 toegenomen van 28 naar 107 per jaar. Een toename van 380% ( bron Barendrecht.Nu). Door het CDA werd o.m. gewezen op de meerwaarde van de psycholance. In Amsterdam rijdt de psycholance inmiddels met psychiatrische verpleegkundigen twee jaar rond. De ervaring is dat zo’n 80 procent van de meldingen over verwarde personen afgehandeld kan worden zonder tussenkomst van agenten.

Tot nu toe is het er in Barendrecht helaas nog niet van gekomen. In Rotterdam wordt in het voorjaar van 2017 een proef gestart met de psycholance. De verantwoordelijk wethouder van Rotterdam Hugo de Jonge (CDA) geeft in het Algemeen Dagblad van 10-1-2017 het volgende aan: “iemand die ziek is, is niet gebaat bij een politieauto voor de deur of een verblijf in een politiecel terwijl hij naar een psychiatrische kliniek moet”.  Een standpunt dat CDA Barendrecht van harte ondersteunt.

Jilles van der Stoep, fractievoorzitter CDA Barendrecht heeft aan het college gevraagd of ons dorp betrokken wordt bij deze proef en of onze inwoners ook een beroep kunnen doen op de psycholance.

Wij houden u via deze site op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

De gestelde vragen aan het college:

  • Wordt Barendrecht betrokken bij de proef die dit voorjaar in Rotterdam start?
  • Kunnen de inwoners van Barendrecht in het voorjaar ook een beroep doen op de psycholance?
  • Indien Barendrecht niet aansluit bij de proef, op welke termijn is er dan duidelijkheid over het al of niet doorgang vinden van de psycholance voor ons dorp.